15. toukokuuta 2013

ahkera työntekijä

IMG_7239-tile IMG_7211 IMG_7254 IMG_7184 IMG_7193 Mun tilaus tuli ebaylta, ihan supersiisti pipo, jolla hintaa oli n. kympin. Vielä odotellaan paitaa ja reppua!

Viimeset kolme päivää on ollu ehkä hirveimmät ikinä. Oon tetissä s-marketissa, ja se on täyttä paskaa. Oikeesti. Tässä teille pieni kertomus mun työpäivästä, jotta pääsisitte vähän lähemmäs mun fiiliksiä.

Herään kello 6.45. Teen aamutoimet ja lähen kävelemään kohti kauppoja. Vaihan työasun (omien vaatteiden päälle likainen ja pahanhajuinen oranssi liivi, sekä kutittavat työhanskat) jonka jälkeen alkaa kolmen tunnin urakka. Saan isoja kärryllisiä tavaraa, jotka mun pitäis siinä ajassa purkaa. Ne tavarathan on tietenkin pakattu niin helvetin tiukasti, että mulla menee yhen avaamiseen muutama terävä työkalu, hammas, kynsiä, sekä järki. Kolmen tunnin jälkeen kävelen koululle, syön, ja kävelen takaisin. Tähän mulle on varattu puoli tuntia. Sen jälkeen mun urakka jatkuu seuraavat kolme tuntia. Kun vihdoin pääsen himaan, en jaksa tehä mitään muuta kun nukkua. Eilen mun oli tarkotus mennä reeneihin, mutta olinkin nukahtanu mun sängylle siihen asentoon mihin kaaduin kun tulin himaan.
 Tässä nyt näiden päivien aikana on herrännyt kysymys, onko toi työ oikeesti rankkaa vai oonko vaan niin helvetin laiska, etten selviä kolmea päivää töissä kaupassa? Mites sitten kun jossain vaiheessa pitäis oikeesti mennä töihin? Miten mä käyn töissä, jos en vittu selviä viikon tettijaksoa. Huhhuh tulipas kilometriteksti, ja täynnä mun valitusta tettipaikasta.. Oon niin pikkumainen. Ylhäällä kuitenkin kuvia tästä päivästä, jaksoin hilata perseeni ylös ja lähteä ulos nauttimaan säästä, nyt hyviä unia!

13 kommenttia:

 1. s-marketissa tet on kauheeta! meillä oli 5päivää, siinä meni kyllä järki ja terveys ! :-D

  VastaaPoista
 2. ihanaa, soulmates!! terveys varsinkin, sain nimittäin sieltä jonkun bakteerin ja nyt tässä toista päivää kouristelen mahakivuissa..

  VastaaPoista
 3. Mistä toi siisti adidakse takki ja noi sukat? :-)

  VastaaPoista
 4. i feel you bro ! :Ddd vittu mitä paskaa oli munki tet jakso tos syksyllä....

  VastaaPoista
 5. anonyymi - huppari on kirpparilta ja sukat tilattu jostain netistä? kumpikaan ei oo mun!

  anonyymi - jes ihanaa nyt en tunne olooni enää niin surkeeks, haha!

  VastaaPoista
 6. näin tuolta emilian blogista susta kuvan, niin tuntuuko susta koskaan että oisit ns. julkkiksen kaa ku oot emilian kaa? tai niinku sehän on suosittu bloggaaja nii ootko silleen vähän niinku "ylpee" ku se on sun kaveri?

  VastaaPoista
 7. anonyymi - siis joo tottakai. emilian kaa olo on aina kun julkkiksella ja oon myös pitkäaikanen fani. on mulla nimmareitakin jos haluut vaikka yhen pientä maksua vastaan

  VastaaPoista
 8. no siis mun henk.kohtanen mielipide että tetit on lapsityövoiman hyväksikäyttöä tavallaan. tietty tyyliin jokaiseen ammattiin kuuluu myös niitä ei-niin-mukavia-puolia, mutta kyllähän ne työnantajat tykkää paskat hommat tettiläisillä teetättää. tosin ne on myös yleensä ns. yksinkertaisia eikä niihin tarvii kauaa perehdyttää. mä olin kasilla viikon ala-asteella (se oli tosi jees) ja ysillä kaks viikkoo makuunissa. makuunissa sitten mun tehtävänä oli aamuisin eka täyttää kaikki miljoona karkkilaatikkoa, palautella leffoja (se oli jees) ja sitten tyhjentää _koko_ kellari sen 2 viikon aikana, johon ne oli auliisti keränny ihan sairaasti kaikkee pahviroskaa, vanhoja karkkeja yms.yms. ja tää roskien vienti oli pepusta, koska sinne roskiksille oli suht' pitkä matka ja siinä piti avata yhteensä 3 oveakin niiden roskien kanssa. ei muuten ollu myöskään kauheen kivaa. lisäksi imuroin tetin lopuksi kellarin, tiskasin vaikka kuinka kauan ja pääsinpä pari kertaa pyyhkimään hyllyt, eli piti aina nostaa kaikki karkkilaatikot/leffat pois tieltä. yh. niin ja mun työnantaja oli aina vaan hoitamassa kassaa. että sellainen työjako :D (joo en olis päässy hoitaa kassaa mutta esim aamusin ei ollu porukkaa paljoa niin olis seki voinu ehkä jopa auttaa.)

  VastaaPoista
 9. Joo samaa mieltä!! Vaikka onhan se joo hyvä että saa vähän esimakua siitä millasta töissä tulee olemaan, mut jotenkin just tuntuu että mulle annetaan ne kaikista paskimmat hommat, joten ehkä siitä saa sitten vähän väärän kuvan. Joudun tekee tuolla ihan hulluna hommaa ja se vie multa kaikki voimat enkä just jaksa sen työpäivän jälkeen tehä mitään. (äskenkin nukuin kolmen tunnin päikkärit) Tänään ruokkiksen jälkeen mulla oli vielä jäljellä kaks ja puol tuntia, eikä siellä ollu enää mitään tekemistä. En saanu ees istua vaan mun piti kiertää kauppaa ympäri ja jos joku tavara oli 'huonosti', niin korjata se. Kiersin sitä kauppaa sitten varmaan reilut kakskyt kertaa. Mut onneks enää vaan yks päivä! Kyllä mää tästä kunnialla selviän vaikka vähän tiukkaa tekee :D

  VastaaPoista
 10. täällä kans yks ässäs kärsinyt tettiläinen! itellä ei nyt periaatteessa niin kamalaa ollut ku kaks kaverii samaa aikaa siel ja hyvänä puolena myös se että aika meni nopeesti ku nii paljo hommii :-D mutta hemmetti se on rankkaa !!!

  VastaaPoista
 11. haha voiei! no mulla ei oo siellä ketään kamujakaan että koko päivän yksin pitää hengailla..

  VastaaPoista
 12. tsemii meltem me makoiltiin 2 tuntii koulun pihalla.. ps supermakee pipo aiotko päästä pitää kesällä

  VastaaPoista
 13. kiitos.. mut nyt voin sanoo kunnialla että ohi on. ja eiks ookki! ehkä jos on joku vähän viileempi päivä

  VastaaPoista